Mød Møltrups sønner

Møltrups sønner kunne have været dig og mig. Det er mænd, der har oplevet livets skyggeside, men som har valgt at tage livet op på ny, og som har rejst sig i lyset af, at det er værdifuldt at have nogen og noget at stå op til.

Kent

Kent bor på Møltrup Optagelseshjem og arbejder i gartneriet. Derudover er han tilknyttet en frivillig.

”Jeg ved ikke hvorfor, men jeg elsker bare at arbejde i naturen – også selvom det regner!”

Som medarbejder i gartneriet på Møltrup hjælper 61-årige Kent gladeligt til med vedligeholdelse af parken, de grønne områder og frugtplantagen.

Kent er for nylig begyndt at mødes med Hans Jørgen, der er en af Møltrups frivillige medarbejdere, som engang imellem kigger forbi hjemmet for at hjælpe beboerne med rådgivning i ting som opsparing og økonomi.

”Jeg kan rigtig godt lide, når Hans Jørgen kommer. Han er afdæmpet og rolig, og det passer godt til mig. Vi plejer at gå en tur udenfor, og så snakker vi, og så hjælper han mig med at få det hele til at hænge sammen”, fortæller Kent.

Møltrups frivillige kommer især på banen, når beboere som Kent enten har svært ved at overskue bureaukratiske opgaver, eller så småt begynder at føler sig klar til at tage hul på et nyt kapitel udenfor herregårdens hvidkalkede længer.

”Lige nu snakker vi om, hvor det vil være godt for mig at bo. Det skal helst være i en lille by, hvor jeg er tæt på naturen – et sted, hvor jeg kan være mig selv. Helst ikke en stor by som Herning. Der er for meget trafik, mange mennesker, og det larmer. Jeg kan bedst lide min egen larm”, siger Kent og tilføjer: ”Men jeg skal også finde et arbejde, som jeg kan være glad for, og det skal gerne ligge tæt på, hvor jeg kommer til at bo. Så der er mange ting, der skal hænge sammen, og derfor er det godt for mig at have Hans Jørgen at snakke med”.

Gør en forskel

Har du lyst til at støtte og rådgive en som Kent? Din hjælp gør en forskel.